Geen indicatie? Neem dan ook contact op: wij weten de weg.
Wij bieden alles op het gebied van thuiszorg. Van medicijn inname, het aantrekken van kousen, zwachtelen tot aan wassen en aankleden, katheteriseren en het toedienen van injecties. Ons team is kleinschalig, vertrouwd en heeft oog voor persoonlijke aandacht. Wij zijn er voor jong en oud, tijdelijk of chronisch ziek in alle 14 gemeentes van Twente.
Het team van Veertienrond zorgt ervoor dat je hulp krijgt als deze nodig is. Gewoon thuis. Kom je de dag prima door in je eigen huis, maar vind je jezelf wassen, op tijd de juiste medicijnen nemen of in- en uit bed komen lastig, komen we langs om je te helpen.
Ons team werkt in de zorg omdat ze het leuk en belangrijk vinden. Dat betekent dat ze niet alleen zien wat nodig is, maar het ook doen. Samen een extra kopje koffie op een moeilijke dag? Natuurlijk doen we dat. Altijd met respect voor wat je zelf kunt; want zorg bieden als het niet nodig is, veroorzaakt afhankelijkheid.
Sommige dingen kun je zelf, met andere dingen heb je moeite. Ook dan helpt Veertienrond. Wat kunnen we voor je doen? Van alles eigenlijk. Het kan gaan om administratie op orde brengen, hulp bij het ontmoeten van andere mensen, maar ook gewoon een paar keer in de week boodschappen doen, een wandeling in de rolstoel of met je mee naar een doktersafspraak. We bespreken samen wat je nodig hebt en we zorgen gewoon dat het goed komt. En: omdat we ervan overtuigd zijn dat iedereen íets kan, bespreken we ook of jij zin hebt om iets voor een ander te kunnen betekenen. Dat is geen verplichting uiteraard, maar zoiets kan een mooie stap zijn op weg naar een nieuwe vriendschap bijvoorbeeld of een prettige afleiding voor jezelf.
Veertienrond staat klaar voor cliënten die thuis verpleging nodig hebben. Tijdelijk of vast, dat maakt voor ons niet uit.
Ons team helpt wonden verzorgen, kunnen katheteriseren, verwisselen stoma’s, kortom: ze zijn goed opgeleid om zorg te bieden die het voor u zo comfortabel mogelijk maakt.
Ook voor ons team geldt dat ze een stapje extra zetten omdat ze met een goed gevoel bij jou de deur uit willen stappen. Dat betekent dat ze het maximale doen. Zorgen en verplegen doe je immers met je hart.
Respijtzorg is zorg die je tijdelijk overdraagt. Bijvoorbeeld omdat je als mantelzorger op vakantie gaat of omdat de belasting even te groot wordt. Jouw zorgtaken kun je dan tijdelijk ons overdragen. Respijtzorg in de vorm van thuiszorg wordt aangevraagd vanuit de Wmo, Jeugdwet, de Zvw of de aanvullende verzekering. Respijtzorg vanuit de Wmo of Jeugdwet vraag je aan bij de gemeente. Heb je een aanvullende verzekering voor respijtzorg? Controleer dan op de website welke voorwaarden je verzekering heeft. Wanneer wij een contract hebben met jouw verzekering kun je rechtstreeks met ons contact opnemen en de kosten later terug vragen aan de verzekeraar. Zorg er wel voor dat je weet op hoeveel respijtzorg jullie recht hebben en welke kosten je zelf betaalt aan bijvoorbeeld eigen bijdrage. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.
Palliatieve zorg is zorg voor mensen die ongeneeslijk ziek zijn. Palliatieve zorg is niet langer gericht op genezing maar op het geven van een zo hoog mogelijk kwaliteit van leven. Palliatieve zorg en terminale zorg worden nog wel eens door elkaar gehaald. Terminale zorg is een onderdeel van de palliatieve zorg; als de levensverwachting medisch gezien maximaal drie maanden is. Palliatieve zorg krijg je vanaf het moment dat het duidelijk is dat je niet meer beter kunt worden. De periode waarin palliatieve zorg verleend kan worden is per persoon verschillend. Het kan uiteenlopen van enkele weken en maanden tot vele jaren. Wij doen er alles aan om je klachten te voorkomen en te verlichten, door middel van vroegtijdige signalering en zorgvuldige beoordeling en behandeling van pijn.Wij staan niet alleen voor jou klaar, maar ook voor je naasten. Zij hebben immers ook aandacht, ondersteuning en begeleiding nodig.
Je hebt een hulpvraag? Wil je iets weten over de WMO, thuiszorg, begeleiding of ondersteuning? Veertienrond helpt. Hieronder kun je lezen hoe dat in zijn werk gaat.
Ons team helpt, ondersteunt en verzorgt met passie. Wij kennen de wereld van de WMO, de wetten en regels en de zorgaanbieders. Wij leveren zorg- en welzijnsactiviteiten voor mensen met een hulpvraag. Wij zijn een erkend zorgaanbieder in het kader van de WMO in alle veertien Twentse gemeentes. Wij bemiddelen tussen hulpvrager en hulpgever en organiseren de zorg. En natuurlijk houden we contact. Zo zorgen we dat de zorg steeds aansluit op de vraag.
Wij horen graag wie je bent en welke vragen je hebt. Wij vertellen je wat Veertienrond je kan bieden en hoe wij werken. Na dit gesprek kun je kiezen of je met ons verder wilt. Veertienrond gaat uit van jou. Dat betekent dat we altijd een persoonlijk gesprek met je voeren waar we dieper ingaan op wie je bent, wat je wilt, wat je kunt, en waar je hulp bij nodig hebt. Daar kan een familielid of begeleider bij zijn.
Samen bekijken we wie je hulpvraag het beste kan oplossen. Wil je hulp op onregelmatige dagen? Dan stemmen we de dagen met je af. Wil je niet dat de buurt weet dat je hulp krijgt? Dan zorgen wij dat je wordt bezocht door iemand die geen reclame op de auto heeft en ‘normale’ kleding draagt. Voor elke hulpvraag bieden wij de juiste mensen. Dat kunnen ook anderen zijn dan professionele zorgverleners. Want iedereen kan elkaar helpen.
Iedereen heeft wel iets waar hij goed in is, of wat hij goed kan. Daarmee kun je anderen misschien wel helpen. Kun je goed koken? Dan kun je veel betekenen voor iemand die dat niet meer zelf kan.
Als je wilt, gaat Veertienrond samen met je bekijken of je andere cliënten kunt helpen. Wil je dat liever niet, dan is dat geen probleem. Jij bepaalt wat er gebeurt.
Wil jij je kwaliteiten werkelijk inzetten voor iemand anders? Dan gaat Veertienrond zoeken bij wie je het beste past. Want het moet onderling wel klikken. Omdat wij al onze cliënten persoonlijk kennen, kunnen wij goed inschatten wie er bij elkaar passen. Veertienrond legt de contacten en begeleidt de eerste ontmoetingen. Medewerking is altijd op basis van vrijwilligheid. Je wordt dus nergens toe verplicht.
“Henriëtte heeft een handicap waardoor ze niet meer zelf kan rijden. Ze heeft onder andere hulp nodig bij het boodschappen doen. Irma, die autistisch is, heeft een rijbewijs en een eigen auto. Ze kunnen allebei behoorlijk kletsen. Ik heb ze aan elkaar ‘gekoppeld’. Eerst zijn we met z’n drieën een kop koffie gaan drinken. Daarna hebben we een keer met z’n drieën boodschappen gedaan. En nu gaan Henriëtte en Irma eens per week samen de boodschappen doen. Onderweg kletsen ze zoveel, dat ze wel eens wat vergeten. Dan gaan ze gewoon nog een keer!”
“John heeft een lichte verstandelijke beperking en is wat stilletjes, maar als je over computers begint, dan komt hij helemaal op dreef. Tess, een andere cliënt van mij, heeft ook een verstandelijke beperking. Ze heeft van haar ouders een Ipad gekregen voor haar verjaardag. Maar ze vindt het best lastig om daar mee om te gaan. Ik ken ze allebei goed, en dacht: dat kon wel eens een goede match zijn. Ik heb hem gevraagd of hij Tess wilde helpen. Eerst vond hij het een beetje spannend, maar hij wilde het wel proberen. Als ik er maar bij bleef, en als het bij hem thuis mocht. Tess was blij met de hulp. Ze vond het een beetje eng, maar omdat ik haar en John goed ken, wist ze dat het wel vertrouwd was. Ik ben drie keer mee geweest, nu spreken ze zelf af. John is trots dat hij Tess kan helpen.”